Theraplay ®

Wat is Theraplay?

Theraplay versterkt de band tussen ouder en kind, waardoor het gedrag van het kind verbetert. Het kind wordt socialer en kan beter omgaan met zijn emoties. De therapeut begeleidt ouder en kind door middel van eenvoudige en grappige spelletjes, uitdagende ontwikkelingsgerichte activiteiten en zachte, verzorgende activiteiten. Door op deze manier met elkaar bezig te zijn, ontstaat een betrokkenheid die de ouder helpt om het gedrag van het kind te reguleren en aan het kind zijn (haar) liefde, plezier en betrouwbaarheid te uiten. Dit helpt het kind om zich veilig te voelen;  hij (zij) voelt zich verzorgd, verbonden en de moeite waard, waardoor het kind zich op een veilige manier aan de ouder kan hechten.

Wat doet Theraplay?

  • Het verhoogt de ouderlijke sensitiviteit
  • Het versterkt het vermogen van het kind om te vertrouwen
  • Het bevordert een veilige hechting
  • Ondersteunt een positieve ontwikkeling van het kind

Voor wie is Theraplay?

Theraplay is mogelijk voor zwangere vrouwen en kinderen in de  leeftijd van 0 tot en met 12 jaar. De ontwikkelingsleeftijd staat hierbij centraal. De spelinterventies worden aangepast aan de leeftijd van het kind, met altijd als onderliggend doel: het verbeteren van de interactie tussen ouder/verzorger en kind.

Bij zwangere vrouwen is de interventie gericht op het vergroten van een positieve en hechte band tussen moeder en kind. Deze methode is geschikt voor (Aanstaande) moeders die, om welke reden dan ook, meer moeite hebben om zich positief te verbinden met hun kindje.

Verder kan het ouders helpen die bijvoorbeeld het gevoel hebben te zijn vast gelopen in de ouder-kindrelatie, machteloosheid ervaren in de opvoeding of nooit een goede band met hun kind hebben gehad.

Aanmelden voor Theraplay bij Elon

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of om de mogelijkheden te overleggen.