Theraplay® bij Elon

Theraplay, van the Theraplay institute is een speelse methode om de band tussen ouder en kind te verstevigen. Elon kan therapie met Theraplay verzorgen en vertellen hier graag wat meer over.

Wat is Theraplay®?

Theraplay versterkt de band tussen ouder en kind, waardoor het gedrag van het kind verbetert. Het kind wordt socialer en kan beter omgaan met zijn emoties. De therapeut begeleidt ouder en kind door middel van eenvoudige en grappige spelletjes, uitdagende ontwikkelingsgerichte activiteiten en zachte, verzorgende activiteiten. Door op deze manier met elkaar bezig te zijn, ontstaat een betrokkenheid die de ouder helpt om het gedrag van het kind te reguleren en aan het kind zijn (haar) liefde, plezier en betrouwbaarheid te uiten. Dit helpt het kind om zich veilig te voelen;  hij (zij) voelt zich verzorgd, verbonden en de moeite waard, waardoor het kind zich op een veilige manier aan de ouder kan hechten.

Wat doet Theraplay®?

Wat doet Theraplay?

  • Het verhoogt de ouderlijke sensitiviteit
  • Het versterkt het vermogen van het kind om te vertrouwen
  • Het bevordert een veilige hechting
  • Ondersteunt een positieve ontwikkeling van het kind

Vragen of interesse?

Wilt u zich aanmelden voor s Theraplay® bij Elon? Op onze aanmeldpagina vindt u meer informatie over de specifieke mogelijkheden in uw situatie en de mogelijkheid om contact met ons op te nemen.

Voor wie is Theraplay®?

Theraplay is mogelijk voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar. De ontwikkelingsleeftijd staat hierbij centraal. De spelinterventies worden aangepast aan de leeftijd van het kind, met altijd als onderliggend doel: het verbeteren van de interactie tussen ouder/verzorger en kind.

Verder kan het ouders helpen die bijvoorbeeld het gevoel hebben te zijn vast gelopen in de ouder-kindrelatie, machteloosheid ervaren in de opvoeding of nooit een goede band met hun kind hebben gehad.

In Delft en Rotterdam

Elon heeft de beschikking over 2 locaties, Delft en Rotterdam. Naast de spelkamers hebben we op deze beide locaties ook specifiek een plek voor het geven van Theraplay.

Theraplay wordt gegeven door speciaal hiervoor opgeleide hulpverleners (GZ-psycholoog/orthopedagoog/therapeut die daarnaast ook Theraplay-therapeut zijn).

Ook hier geldt dat Theraplay altijd een onderdeel is van een groter traject. Bijvoorbeeld in samenwerking met SGGZ of als groter traject samen met opvoedondersteunende/systemische gesprekken bij Elon.