Over ons

De naam Elon komt van een boom die op een eik lijkt (de terebint). Het is een krachtige boom die beschutting biedt en diepgeworteld is. Hij heeft een sterke stam en ruwe bast. De schors geeft hars en terpentijn. De Elon is een altijd groene boom. De bladeren zijn glinsterend groen en aromatisch. Hij draagt noten in de vorm van druiven, die de echte terpentijn (spijsolie) opleveren. Daarnaast bereikt hij evenals onze eik een zeer hoge ouderdom.

Elon hoopt de kinderen die bij ons langs komen en hun ouders, te versterken. Of dat nu in de wortel, de stam of in de vruchten is.

Elon betekent daarnaast ‘God heeft mij lief’. Iedereen is welkom in de praktijk, ongeacht levensovertuiging. Wij werken vanuit een christelijke visie en hopen iets mee te mogen geven van Gods liefde aan mensen door het werk wat we doen. Daarnaast werken wij bij Elon zoveel mogelijk duurzaam. Dat betekent dat we met natuurlijke, ecologische of tweedehands speelgoed werken waar mogelijk. Onze missie is om de wereld iets beter na te laten dan dat we deze hebben ontvangen!

Elon is in 2016/2017 opgericht door Ilse Stelma vanuit de wens om een kwalitatief goede praktijk neer te zetten met ervaringsgerichte therapie waarbij het netwerk rondom het kind centraal staat en praktisch wordt betrokken. Dit alles vanuit bovenstaande visie. Dit bleek een succes, inmiddels is Elon uitgegroeid tot een praktijk met een veelzijdig team van (gz)-psychologen en vaktherapeuten.

Per 1 juli 2023 is Elon onderdeel geworden van jeugdhulporganisatie Timon. Elon en Timon zijn al jarenlang samenwerkingspartners in de regio’s Rijnmond, Haaglanden en Zuid-Holland-Zuid. Met het vertrek van onze oprichter en directeur Ilse Stelma, is gezorgd voor aansluiting van Elon bij Timon, om zo de continuïteit van het sterk gegroeide Elon te waarborgen.

P1026423