PMKT

Wat is psychomotorische kindertherapie?

Psychomotorische kindertherapie (PMKT) een ontwikkelingsgerichte manier van behandelen. De therapie stimuleert de sociaal- emotionele ontwikkeling door de bewustwording van gedrag, gevoel, gedachtes. Dit wordt gedaan door de cliënt in de ervaring te zetten middels sport en spel en al doende te leren, in een veilige relatie met de therapeut. Het kind leert al spelend zijn stress te reguleren, het zelfvertrouwen wordt gestimuleerd, zijn emoties te verwerken en het doet nieuwe ervaringen op met ander gedrag.

Voor wie is psychomotorische kindertherapie?

Voor kinderen vanaf 6 jaar kan psychomotorische kindertherapie worden ingezet met verschillende hulpvragen:

  • Omgaan met moeilijke emoties, zoals verdriet, boosheid en angst
  • Het stimuleren van zelfvertrouwen
  • Het ontwikkelen van weerbaarheid
  • Het reguleren van spanning en/of boosheid
  • Het stimuleren van sociale vaardigheden, zoals bijvoorbeeld contact maken en samen spelen.

Hoe werkt psychomotorische kindertherapie?

PMKT vindt plaats in een gymzaal. De therapeut werkt samen met het kind door verschillende actieve en rustige spellen, afgestemd op de hulpvraag. De therapeut werkt aan een vertrouwensband met het kind. De therapeut observeert het gedrag en geeft handvaten om met de hulpvraag om te gaan. Ouders worden bij dit proces betrokken. Middels een Ouder&Kind les leert een kind de tools en handvaten in een andere context te oefenen. Dit is vrijblijvend.

Meer informatie over PMKT is ook te vinden op de website van de NVPMKT, de Nederlandse vereniging voor psychomotorische kindertherpie.

Aanmelden voor PMKT bij Elon

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of om de mogelijkheden te overleggen voor PMKT voor uw situatie.