Mandy Broekhuizen

Ik ben Mandy Broekhuizen, 43 jaar en ik woon met mijn man en 2 tienerdochters in Delft.

Voordat ik speltherapeut werd, werkte ik in verschillende functies in de jeugdzorg. Nadat ik in 1998 mijn diploma HBO-SPH had behaald ging ik aan de slag als groepswerker op groepen waar kinderen met een verstandelijke beperking en/of autisme woonden of logeerden.

In 2006 ging ik als cliëntondersteuner bij MEE in Delft werken, omdat het werken in onregelmatige diensten niet goed samen ging met het gezin. Ik leerde methodieken zoals “Geef me de 5”, brainblocks, sociale netwerk strategie en Signs of safety. Het leukste aan deze functie was het zoeken naar persoonlijke en passende hulp. Geen kant en klare oplossing, maar afgestemd op het individuele kind, het gezin en de situatie. Vaak ging ik met kinderen tekenen of spelen en gaf hen op dat moment de ruimte om mee te denken in oplossingen of hun verhaal te vertellen.

Vanaf 2015 merkte ik dat de inhoud van mijn functie veranderde en dat ik steeds meer over kinderen aan het praten was in vergaderingen, dan dat ik nog met kinderen praatte, speelde of tekende. Mijn eigen kinderen zaten inmiddels op het voortgezet onderwijs en daarom besloot ik de post-HBO opleiding tot speltherapeut te gaan volgen.

In juni 2019 heb ik mijn certificaat speltherapie behaald. Ik ben aangesloten bij verschillende kwaliteitsorganen (NVVS, FVB, register vaktherapie)