Training Ik leer leren

Ik leer leren bij Elon

 • Elon start een training ‘Ik leer leren’ in Delft op donderdag 23 januari 2020. Dit is voor kinderen uit groepen 7 en 8 van de basisschool en de eerste klas van de middelbare school. Dit begint om 15:45 uur en duurt 1,5 uur. De training vindt plaats bij Elon in Delft.
 • In Rotterdam start de training ‘Ik leer leren’ op woensdag 4 maart 2020. Ook dit is voor kinderen uit groepen 7 en 8 van de basisschool en de eerste klas van de middelbare school. De training van 1,5 uur begint om 16:00 uur. De training vindt plaats in Rotterdam. De training bestaat uit 5 lessen.

Exacte trainingsdata en het inschrijfformulier vindt u onderaan deze pagina.

ik-leer-leren-gecertificeerdIeder kind kan leren, maar dat gaat niet altijd vanzelf

Ondervindt jouw kind problemen met leren? Loopt het vast bij huiswerk en schooltaken? Het trainingsprogramma ‘Ik leer leren’ biedt uitkomst en helpt jouw kind om zelf te ontdekken welke manier van leren het beste werkt en om daar gericht en gemotiveerd mee aan de slag te gaan.

Voor wie is de training ‘Ik leer leren’?

‘Ik leer leren’ is een training voor kinderen en jongeren die vastlopen in hun schooltaken. Elon biedt deze training aan voor kinderen van 11 tot en met 14 jaar. Dit zijn kinderen die in de groepen 7 en 8 van de basisschool zitten of in de eerste klas van de middelbare school (en eventueel de tweede klas).

Bij welke leerproblemen helpt deze training?

Er zijn allerlei verschillende redenen waarom kinderen en jongeren worstelen met leren en hun schooltaken. De training ‘Ik leer leren’ helpt bij het ontdekken van de persoonlijke leerstijl en reikt de methodes aan die daar het best bij aansluiten.

Daarom is de training geschikt voor:

 • kinderen met concentratieproblemen
 • kinderen met faalangst
 • kinderen die onder hun niveau presteren (“Er komt niet uit wat er in zit”)
 • kinderen met leerachterstanden
 • kinderen die het thuis wel kunnen, maar op school alles vergeten lijken te zijn.
 • kinderen die moeite hebben met automatiseren
 • kinderen die moeite hebben met structuur en organisatie
 • kinderen die zich laten afleiden door anderen
 • kinderen met dyslexie
 • kinderen met dyscalculie
 • kinderen met NLD
 • kinderen met AD(H)D
 • kinderen met motivatieproblemen

Wat leren kinderen en jongeren in deze training?

De ‘Ik leer leren’-training is géén huiswerkbegeleiding, maar richt zich op de voorwaarden om te kunnen leren. Kinderen maken zich leermethodes eigen die het best passen bij hun eigen voorkeuren en sterke kanten. Daarom is het effect van de training blijvend, ook in latere school- en opleidingsjaren.

In de training komen alle aspecten van leren aan bod:

 • Leerstijl: wat is je talent en hoe zet je dit effectief in?
 • Leerstrategie: hoe pak je leerwerk, maakwerk en rekenwerk slim aan?
 • Faalangst: hoe ga je om met spanning en stress?
 • Concentratie: hoe blijf je bij de les en hoe houd je het vol?
 • Motivatie: wat doe je met ‘geen zin’ en saaie lessen?
 • Plannen: hoe organiseer je je huiswerk, taakopdrachten en vrije tijd?
 • Evalueren: hoe pak je je zaken aan en hoe kan het beter?

De training wordt gegeven door trainers van Elon die hiervoor speciaal zijn opgeleid en er wordt gewerkt met werkvormen die het kind op verschillende manieren stimuleren. Denken, voelen, doen en zoveel mogelijk zintuigen gebruiken om te leren: dat is de uitdaging. De trainers signaleren de specifieke behoefte van ieder deelnemend kind en kunnen zo nodig extra coaching bieden.

Al tijdens het volgen van de training halen kinderen concrete, betere leerresultaten: ze halen hogere cijfers, krijgen grip op faalangst, kunnen zich beter concentreren, leren beter plannen en krijgen meer motivatie om te leren.

Ook ouders krijgen meer inzicht in hoe hun kind het leren kan aanpakken en hoe ze daarbij kunnen helpen. Ook begrijpen ze meer van hun eigen manier van leren: veel ouders zeggen dat ze de kennis uit ‘Ik Leer Leren’ graag 30 jaar eerder hadden willen hebben.

Waar en wanneer wordt de training gegeven?

Elon biedt de training ‘Ik Leer Leren’ aan als training voor kleine groepen, vanaf 4 cursisten. In totaal bestaat de training uit vijf lessen van anderhalf uur. De cursus wordt zowel bij Elon in Delft () als in de praktijk in Rotterdam (Ruivenstraat 81, 3036 DD te Rotterdam) gegeven.

Heeft je kind meer hulp nodig dan is het ook mogelijk om de training of onderdelen daarvan individueel te volgen.

Ik leer leren in Delft

In Delft is de training van 15:45 – 17:15 uur. Dit vindt plaats op de volgende dagen:

Trainingsdag 1. 23 januari 2020 Start van de training
Trainingsdag 2. 30 januari 2020  
Trainingsdag 3  6 februari 2020  
Trainingsdag 4 13 februari 2020  
Trainingsdag 5 20 februari 2020 Afsluiting van de training

Ik leer leren in Rotterdam

In Rotterdam is de training van 16:00 uur tot 17:30 uur. Het vindt plaats op de volgende dagen:

Trainingsdag 1. 4 maart 2020 Start van de training
Trainingsdag 2. 11 maart 2020
Trainingsdag 3 18 maart 2020
Trainingsdag 4 25 maart 2020
Trainingsdag 5 1 april 2020 Afsluiting van de training

Wat kost de training?

Het volgen van de training kost  € 215,- voor deelname aan de de groepstraining van 5 lessen. Dit bedrag is inclusief BTW en inclusief het ‘Ik leer leren’-werkboek. U ontvangt hiervoor een factuur na inschrijving en nadat het zeker is dat de training door gaat. Of de training doorgang heeft is afhankelijk van het feit of er voldoende aanmeldingen zijn.

Voor aangepaste trainingen of aanvullende begeleiding gelden andere tarieven. Neem hiervoor contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Inschrijven voor Ik leer leren

Het is mogelijk om je in te schrijven voor de trainingen ‘Ik leer leren’ in Rotterdam en Delft. In Delft starten we op 23 januari 2020. In Rotterdam op 4 maart 2020. Door het invullen en verzenden van het onderstaande formulier kunt u uw kind inschrijven voor de ‘Ik leer leren’-training.

Ik wil graag door middel van een nieuwsbrief op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen bij Elon (richtlijn is 4 nieuwsbrieven per jaar en iedere nieuwsbrief bevat een uitschrijflink)

Op deelname aan deze cursus zijn algemene voorwaarden van toepassing.

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga hiermee akkoord.