Lydia van Mourik

Ik ben Lydia van Mourik creatief coach, speltherapeut bij Elon.

Ik ben moeder en ik heb allerlei soorten werk gedaan met kinderen. Kinderopvang, crisisopvang voor gezinnen, gewerkt in een gezinshuis, en met kinderen die voor  dagbesteding op een zorgboerderij kwamen. Sinds dat ik moeder ben geworden ben ik bezig met thema’s zoals hechting en natuurlijk ouderschap. Naast dat ik speltherapeut ben, ben ik opgeleid als licentietrainer om ouders en professionals alles te vertellen over kindertekeningen en spel. Ik vind het waardevol om te zien wat er in een kind om gaat en om daarop aan te sluiten. Door middel van de speltherapie en trainingen kan ik een kleine schakel zijn in het  helpen om dingen te leren uiten en te verwerken!

Mijn passie is om de krachten en gaven van het kind samen op te zoeken en de belemmerende gedachten en patronen om te buigen. Zodat het kind en de ouders weer verder kunnen in het leven en in verbinding met elkaar!

Ik vind het heerlijk om met creatieve materialen aan de gang te gaan, of met spel, net waar het kind behoefte aan heeft en waar het zich goed in kan uiten.
Het is een ontspannen speels proces waar veel diepgang in zit. Wat zich onherroepelijk vertaald in een verandering in de ‘echte’ wereld. Een kind kan in een creatieve creatie of spel meer uiten en laten zien dan dat het in woorden kan zeggen. En dat maakt mijn werk bijzonder!

Zin om samen aan de slag te gaan?