Rots en water bij Elon

Sinds 2017 verzorgt Elon doorlopend Rots en Water trainingen in Rotterdam en Delft . Wat is Rots en Water? Hoe geeft Elon deze trainingen en wat hebben kinderen eraan? Wij vertellen graag wat meer.

Wat is Rots en Water

Rots & Water is een weerbaarheidstraining en een sociale vaardigheidstraining. Deze training is ontwikkeld door het Gadaku instituut. Het is bedoeld voor kinderen die meer voor zichzelf mogen leren opkomen of voor kinderen die juist hulp nodig hebben om zich te leren beheersen. Rots en Water is een wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek.

Wat doen we bij deze training?

Door spel en oefeningen worden kinderen zich bewust van hun eigen gedrag. Ze leren in welke situaties ze zich beter kunnen opstellen als rots of juist als water. Er wordt geoefend met samenwerken, spelen, concentreren, het aangeven van de eigen grenzen en het respecteren van de grenzen van anderen. Ook het leren omgaan met groepsdruk komt terug in de cursus.

Rots en Water is ‘evidence based’

Het Rots en Waterprogramma is een ‘evidence based’ programma dat wetenschappelijk is onderzocht door het Trimbos Instituut in samenwerking met de Rutgers Stichting. Dit toonde significante, positieve resultaten aan. De website van Rots en Water biedt meer informatie over wetenschappelijk onderzoek.

Bij Elon werken we vanuit een christelijke levensvisie

Vanuit de christelijke visie die praktijk Elon kent, gebruiken wij Rots en Water zonder gebruik te maken van religieuze leringen. Het gaat binnen de training om weerbaar te worden door inzicht te bieden in eigen gedrag en dat van anderen. Met dit verworven inzicht in het eigen gedrag leren de kinderen vervolgens hierop te anticiperen.

Rots en water bij Elon

De trainers

Praktijk Elon werkt met meerdere trainers die Rots & Water geven.

Thelma van der Lugt

Trainer Rots en Water

Salomé Been

Psychomotorisch kindertherapeut

Voor wie is deze training

Het programma is bedoeld voor kinderen en jongeren die meer voor zichzelf op mogen komen. Ze kunnen met de cursus hun zelfvertrouwen vergroten. Of misschien hebben ze juist hulp nodig om zichzelf te beheersen.

De training kan ook ingekocht worden op scholen, naschoolse opvang (NSO), buitenschoolse opvang (BSO) en allerlei andere vormen van opvang en onderwijs. De training is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar.

Rots en Water gezinstrainingen

Herkent u dit?

 • Mijn kind gaat makkelijk over de grens van anderen heen.
 • Mijn kind wordt gepest en laat het zich maar gebeuren, lijkt het.
 • Mijn kind vertelt niet snel wat hij zelf wil.
 • Mijn kind ontploft soms, omdat hij al zijn emoties heeft opgekropt.
 • Mijn kind krijgt snel ruzie met anderen kinderen, terwijl hij wel graag wil samen spelen.

En dit?

 • Ik kan als ouder wel wat hulp gebruiken om mijn kind te ondersteunen in hoe hij voor zichzelf opkomt.
 • Ik sta zo nu en dan met mijn handen in het haar / schreeuw tegen mijn kind als hij niet doet wat ik wil.
 • Ik herken me in mijn kind, want ik vind het zelf:
  • ook lastig om mijn grenzen aan te geven.
  • om rustig te blijven als het spannend wordt.
  • om te vertellen wat ik graag wil.

Daarvoor biedt Elon de Rots en Water gezinstraining aan. In onze agenda vindt u de eerstvolgende datum dat er een gezinstraining van start gaat.

Agenda