Dramatherapie bij Elon

Dramatherapie is een ervaringsgerichte/lichaamsgerichte therapie. Dat wil zeggen dat ervaren en handelen centraal staan. De therapeut waarborgt de structuur en veiligheid, zodat het spel voor de cliënt toegankelijk wordt. Dit nodigt uit tot het uiten van emoties, ervaringen en ideeën. De ‘alsof’ situatie, die binnen dramatherapie wordt gecreëerd, biedt de mogelijkheid te experimenteren met bijvoorbeeld nieuw gedrag en geeft een kans om echt te oefenen met wat je graag anders zou zien gaan.

Voor wie is Dramatherapie?

Dramatherapie is voor kinderen vanaf 4 jaar – maar wordt ook ingezet bij volwassenen. Bij Elon kan er voor dramatherapie aangemeld worden tot 18 jaar dus ook passend voor jongeren en tieners.

Dramatherapie kan worden ingezet met verschillende hulpvragen en problematiek:

Emotieregulatie: moeite met voelen en goed omgaan met boosheid, angst, of spanning waardoor er uitbarstingen onstaan of juist compleet afsluiten van enig gevoel

Versterken van zelfbeeld en zelfvertrouwen of sociale vaardigheden

Gedragsproblemen: soms merk je dat het thuis of op school niet goed gaat, in dramtherapie kun je oefenen met nieuwe manier van omgaan met situaties zodat het voor jezelf en misschien ook anderen beter te verdragen is.

Verwerking: soms gebeuren er hele nare dingen die te maken kunnen hebben met verlies, onveiligheid en geweld, of trauma.

Verschillende problematieken: o.a AD(H)D, angst en spanningsstoornissen, ontwikkelingsstoornisen, scheiding, hechting, identiteitsvragen en gezinsproblematiek.

 

Vragen of interesse?

Wilt u zich aanmelden voor dramatherapie bij Elon? Op onze aanmeldpagina vindt u meer informatie over de specifieke mogelijkheden in uw situatie en de mogelijkheid om contact met ons op te nemen.

Hoe werkt Dramatherapie?

In dramatherapie krijg je de kans om nieuwe ervaringen op te doen en zo nieuwe inzichten te krijgen, hoe jong of oud je ook bent. Samen met de dramatherapeut oefen je met nieuwe situaties die je kunt bekijken, onderzoeken en delen. We zijn creatief en speels bezig met oefeningen o.a improvisatie, storytelling, rollenspel en reflecties waardoor er soms ook plezier gemaakt kan worden, ook al ben je met moeilijke onderwerpen bezig. Er wordt vaak gebruik gemaakt van materiaal, van pen en papier om verhalen uit te schrijven die met jou thema te maken hebben tot kostuums en props.

Succeservaringen zijn belangrijk; we hebben een doel en gaan samen op zoek naar een verandering die bij jou past. Verschillende interventies en methodes worden ingezet om die verandering te zien in denken, voelen en handelen. Zo kunnen de klachten verdwijnen, verminderen of weet je gewoon beter hoe je om kunt gaan met wat je meemaakt (meegemaakt hebt).