Informatie voor professionals

Behandeling bij Elon kan particulier worden ingekocht, maar ook worden vergoed door middel van een verwijzing van het wijkteam (trainingen dus niet!). Ouders hoeven hierbij geen eigen bijdrage te betalen. De betalingen kunnen dan middels maatwerkbudget of PGB gebeuren.

Daarnaast is Elon in onderaanneming. Dat betekent dat we behandeling op ZIN kunnen bieden totdat het budgetplafond is bereikt.

Elon betekent ‘God heeft mij lief’. Iedereen is welkom in praktijk Elon, ongeacht levensovertuiging. Wij werken vanuit een christelijke visie en hopen iets mee te mogen geven van Gods liefde aan mensen door het werk wat we doen. Daarnaast werken wij bij Elon zoveel mogelijk duurzaam. Dat betekent dat we met natuurlijke, ecologische of tweedehands speelgoed werken waar mogelijk. Onze missie is om de wereld iets beter na te laten dan dat we deze hebben ontvangen!

Rijnmond

Het budgetplafond 2021 is bereikt, er kunnen geen cliënten meer middels ZIN worden aangenomen.

Haaglanden

Wij kunnen alleen cliënten aannemen met een verwijzing vanuit Mentaal Beter Jong, die al in onderzoek zijn geweest en SGGZ- verwijzing hebben voor vaktherapie bij Elon.

Elon is gecontracteerd voor de volgende gebieden (in onderaanneming);
Rotterdam (in zijn geheel), Hoek van Holland, Maassluis, Vlaardingen, Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk, Hellevoetsluis, Westvoorne, Brielle, Goeree-Overflakkee, Pernis, Rozenburg, Krimpen a/d IJssel en Capelle a/d IJssel. Dit is mogelijk tot het budgetplafond is bereikt. Wij hebben dan vaak nog wel plaats, maar dit is dan op PGB-basis of particulier.

Ook in gemeente Haaglanden hebben wij een samenwerking met een hoofdaannemer waardoor SGGZ vergoed zou kunnen worden mogelijk. Neem voor de voorwaarden hierover contact met ons op. Onder Haaglanden valt; Den Haag, Delft, Midden-Delfland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Voorschoten, Wassenaar, Westland en Zoetermeer.

Verwijzing en vergoeding

Als u een verwijzing heeft vanuit één van de bovenstaande gebieden/woonplaatsen wordt de behandeling bij Elon in zijn geheel vergoed (m.u.v. de trainingen!).

Als u uit een andere woonplaats komt en vanuit de gemeente een verwijzing heeft voor speltherapie en hiervoor een PGB heeft ontvangen, kunt u speltherapie hieruit bekostigen. Hierbij geldt het uurtarief jeugdwet à € 89,- per uur.

Sommige verzekeraars vergoeden een deel van de kosten voor speltherapie. Speltherapie zit niet in het basisaanbod van de verzekering en valt dus niet onder de verzekeringswet, maar onder de jeugdwet! Wel wordt het soms vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.  U kunt zelf in uw verzekeringspolis nagaan in hoeverre speltherapie vergoed wordt. Speltherapie maakt deel uit van het aanvullend pakket. Of u in aanmerking komt voor een vergoeding kunt u vinden op de website Zorgwijzer.nl.  Elon is hier niet altijd even makkelijk te vinden, maar als er vergoeding is voor speltherapie, is deze er altijd ook voor Elon!

Het VGZ Rotterdampakket is  er per 2017 voor inwoners van Rotterdam met een inkomen tot 130% van het minimumloon. Vanuit het Rotterdampakket krijgt u tot 440 euro per kalenderjaar aan alternatieve zorg vergoed.  Voor meer informatie zie https://www.vgz.nl/rotterdam

Registraties

  • KVK: 80837883
  • HKZ: K108174/01
  • FVB: 108894
  • NVVS: L001851
  • AGB code: 90068759
  • SKJ: 110012685
  • RBCZ: 180002R

Contact opnemen

Wilt u een aanmelding doen voor therapie, heeft u vragen, is er iets onduidelijk? Neem contact met ons op door te mailen of via het onderstaande formulier. Wij proberen daar dan zo snel mogelijk op te reageren. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 06 – 81 80 93 89.